Referat fra generalforsamling torsdag den 30. september 2021

 

  1. Valg af dirigent
    - Ole Gaard vælges som dirigent.
    - Karen Bentzen referent grundet afbud fra Torsten Ro Madsen

  2. Formandens beretning. En opsummering vedr. vores fællesareal
    - Ja, så fik vi da endelig en generalforsamling, og som I er orienteret om via mails har det ikke været muligt før nu grundet forsamlingsforbuddet. Endelig i juli måned kunne vi så udsende datoen for denne generalforsamling. Vi har søgt juridisk bistand via advokat hele vejen igennem for ikke at overtræde nogen regler vedr. ovenstående.
    - Vedligeholdelse af areal er der indgået fast aftale med anlægsgartner.
    - Med hensyn til broen er der en fast stab med 6 medlemmer og med Preben, vores kasserer, som vil styre dette.
    - En positiv meddelelse vedr. afmærket offentlig sti hen over vores areal har Svendborg Kommune langt om længe erkendt, at de har vedligeholdelsespligten på stien, således at de i år vil lægge sti-grus på.

  3. Forelæggelse af det reviderede regnskab, er tidligere udsendt
    - Regnskab er tidligere udsendt. Der er ikke modtaget kommentarer vedr. dette – kasserer Preben redegjorde kort for udgifter/indtægter m.m.

  4. Forslag fra bestyrelse/medlemmer.
    Fra medlem Anna Pia Holmgaard er indkommet 6 nye forslag.
    - Anlæggelse af græsområde mellem broen og øhavs stien. Anna Pia Holmgaard redegør for dette forslag.
     Bestyrelsen har undersøge mulighederne for dette og har erfaret, at det er noget af en proces at få gennemført. Det kræver for det første tilladelse fra det offentlige ligesom det vil blive en meget bekostelig affære at få udført, da arealet er inden for områdeklassificering. Vi har indhentet overslag fra anlægsgartner, som viser, at det kan koste alt fra godt 50.000 kr. til rigtigt mange penge. Årsagen er, at lovgivningen er strammet gevaldigt på dette område bl.a. på grund af undersøgelser for jordforurening m.m. Bestyrelsen går ikke ind for dette forslag.

 

Herefter udspandt der sig en meget lang diskussion omkring dette, med mange meningsudvekslinger. Det fremgår fra en del medlemmer, at der er stor utilfredshed med bestyrelsen og deres håndtering af dette. Der foreslås nedsat en arbejdsgruppe, der kan arbejde parallelt med bestyrelsen og undersøge forholdene omkring græs.

 

For at gå videre med undersøgelserne vedr. anlæggelse af græsplæne bliver der foretaget en afstemning vedr. om bestyrelsen skal gå videre med arbejdet.

Resultatet bliver 11 for og 11 imod en græsplæne.

Opgaven går således videre til den nye bestyrelse.

 

 

Ovenstående diskussion blev ret langvarig, hvorfor Anna Pia Holmsgaard frafaldt resten af punkterne, vil tage dem om ved en senere generalforsamling.

 

- Bogskab – Thomas Mathiasen har ønsket at opstille et bogbytteskab på fællesarealet. – Bestyrelsen har diskuteret sagen og synes ikke, at det er noget, der skal indgå i vores fællesareal ved vandet, men foreslår, at det måske kan sættes op hos Thomas Mathiasen, som har foreslået bogskabet, måske er der flere medlemmer, der er interesseret, forslaget jo i sig selv en rigtig god ide.

 

Dette afslag faldt heller ikke rigtigt i god jord, bestyrelsen blev beskyldt for at være en ”flok gamle sure mænd”. Også her er der således mulighed for den nye bestyrelse at kigge på emnet igen.

 

5. Valg af bestyrelse

Formand Carl Erik Bentzen, ønsker ikke genvalg

Næstformand Niels Rasmussen, ønsker ikke genvalg

Kasserer Preben Frederiksen ønsker genvalg

Medlem Torsten Ro Madsen ønsker genvalg

Medlem Ole Gaard ønsker ikke genvalg

 

Følgende medlemmer har tilkendegivet at de ønsker at opstille og er alle 3 anbefalet af bestyrelsen:

    • Mathiaz Bønnelykke Nielsen
    • Lars Bo Jepsen
    • Johnny Henriksen

 

Det står dog ret hurtigt klart, at der er flere medlemmer af vores Lodsejerlav, der ønsker at stille op til bestyrelsen:

    • Anna Pia Holmgaard
    • Birthe Nørgaard Andersen
    • Kim Kølerfeldt

 

Herefter meddeler kasserer Preben, at han ikke ønsker at stille op til kampvalg. Det får således også Johnny Henriksen (der skulle være vores ny bro-mand) til at trække sig med begrundelsen, at han ikke vil ind i en bestyrelse med næsten udelukkende nye medlemmer. Kasserer Preben overtales til at lade sig vælge for endnu en periode.

 

Herefter er der afstemning:

Preben Frederiksen: 23 stemmer

Torsten Ro Madsen: 21 stemmer

Mathiaz Bønnelykke 17 stemmer (var ikke til stede)

Lars Bo Jepsen 17 stemmer (var ikke til stede)

Anna Pia Holmgaard 11 stemmer

Birthe Nørgaard Andersen: 6 stemmer

Kim Kølerfeldt: 7 stemmer

 

Bestyrelsen, der senere vil konstituere sig, bliver de 5 første med flest stemmer.

Birthe og Kim Kølerfeldt vælges som suppleanter til bestyrelsen.

 

  

6. Valg af revisor og revisorsuppleant

-Jette Egedal – suppleant Klaus Nielsen – ønsker genvalg. Begge genvælges (er ikke selv til stede).

 

7. Eventuelt

 

Afgående formand Carl Erik Bentzen fortæller kort om, at der er kommet ny redningskrans og line på broen. Nødstigen på yderste bro trænger nok mest til en rensning, da den er lavet af smed fra ScanVibro i rustfrit stål indenfor de sidste år. Formanden har også nået at få undersøgt ønske om krabbe bro, hvor der henvises til vores brotilladelse fra kommunen, hvoraf det fremgår, at ”der må ikke uden forudgående skriftlig tilladelse foretages udvidelser eller ændringer af broens ydre fysiske rammer” – Svendborg Kommune har oplyst til formanden, at der således skal søges en tilladelse igennem kommunen, fiskeridirektoratet, farvandsvæsenet og kystdirektoratet samt laves høring med naboerne øst, vest og nord for broen. Svendborg kommune har oplyst, at det er så at sige helt udelukket at få tilladelse til den slags i Svendborgsund. Men ny bestyrelse må se på dette.

 

Der var også en del uklarheder omkring både i vandet og på jorden. Ny bestyrelse vil søge klarlagt alle reglerne heromkring for medlemmerne.

 

Vedr. beplantning/beskæring på de enkelte parceller var der også et ønske om diskussion af dette. Der var ønske om opsætning af container. Her blev der fra Ole Gaard klart henvist til Lodsejerlavets vedtægter, der siger at lavets eneste ansvarsområde er at drage omsorg for fællesarealet. Vi har ikke en grundejerforening. Uenigheder vedr. beplantning uden for fællesarealet må derfor rettes til Svendborg Kommune som påtaleberettiget iht. Deklarationen jf. dennes pkt. 15 eller afgøres ved hegnssyn. I øvrigt indeholder deklarationen klare regler om højden af beplantningerne på de parceller, som er omfattet af lavet.

 

 

Der var også en del utilfredshed med vores LAR-projekt, formanden klargjorde, at Lodsejerlavet ikke har påtaleret i forhold til grøfter, men at det er Vand og Affald, der skal rettes henvendelse til. En positiv ting er dog, at LAR-projektet har betydet, at der ikke siden vi har fået dette har været overløb af kloakvand ud i sundet, som vi var stærkt plaget af tidligere. Det er godt for os og for miljøet.

 

Den meget lange aften sluttede med en del bemærkninger om, at der havde været en meget, meget negativ oplevelse, og flere tilkendegav at de nok ikke ville møde op igen til en kommende generalforsamling.

 

 

Herefter sluttede generalforsamlingen.